Akademie AEGIS

 

Kurs boje s chladnými zbraněmi – TELESKOPICKÝ OBUŠEK


Nejen díky své skladnosti, ale také samozřejmě například i snadné ukrytelnosti je teleskopický obušek velice oblíbený obranný prostředek dnešní doby. Používají ho nejen civilisté, ale také různé bezpečnostní služby či státní ozbrojené složky. Je bezesporu obrovskou výhodou mít u sebe tento menší podlouhlý předmět, který je jeho majitel schopen jedním razantním máchnutím ruky změnit na vynikající zbraň pro sebeobranu. Bohužel, mohou nastat i situace, kdy amatérské „uhoď jak umíš“ nevyřeší problém, do kterého jste se dostali. Proto je vhodné absolvovat alespoň základní minimum v zacházení s teleskopem.


AKADEMIE AEGIS nabízí intenzivní celodenní semináře zaměřené na základní ovládání a bojové použití teleskopického obušku. Vyučovaný systém v sobě zahrnuje jak právní, tak i technické a samozřejmě i taktické použití tohoto specifického úderového prostředku. Výuku vede instruktor MARTIN HRADECKÝ, který tuto specializaci dlouhodobě externě vyučuje např. v řadě útvarů Policie ČR nebo Armády ČR.
Účastníci kurzu se zpočátku učí správné držení teleskopického obušku, vhodný bojový postoj a pohyb se zbraní. Dále jsou seznamováni s různými možnostmi nošení a tasení této zbraně. Probírají se také cílené oblasti úderů a citlivá místa na těle. V rámci výuky jsou vyučovány nejen různé druhy úderů, krytů a pák, ale např. i odváděcí a znehybňovací techniky. Plynule se přechází na řízené techniky ve dvojici a další kombinace. Na určité části semináře jsou používány speciální ochranné pomůcky (přilby, obalené tyče, rukavice, lapy…)
Cílem tohoto druhu tréninku je hlavně rozvíjení znalostí a dovedností v zacházení s teleskopickým obuškem.

Datum: 8.12.2007
Místo: tělocvična Gymnázia Ústavní, Ústavní 400, Praha 8
Celkový čas: 8 hodin + pauza na oběd a teoretická přednáška zaměřená na doplňky k teleskopickému obuškům.
Vybavení: Oblečení a boty do tělocvičny, vlastní teleskopický obušek je vítán, ale není nutný.
Cena : 850,- /os.
Registrace: info@aegisteam.cz uvést jméno + kontakt

autor: Martin Hradecký datum: 10.11.2007