Akademie AEGIS

 

Jak tráví Aegis Štědrý den? Na střelnici ! :-)


Před několika lety jsme založili tradici, kterou i letos dodržíme... Náš recept jak utéct od shonu a předvánočního mumraje je jednoduchý, i když by si při něm možná většina "normálních" lidí ťukala na čelo. Vlastně... ti náš web moc asi nenavštěvují :-) A vy, kdož čtete tyto řádky, nám snad rozumět budete...
MY TRÁVÍME ŠTĚDRÝ DEN NA STŘELNICI !

"Vánoční střílení 2009" se opravdu povedlo! Příjemné počasí, uvolněná atmosféra, skupina přátel a hromada zajímavých zbraní... k tomu nechyběla ani vůně pálených františků, vánočky a jiných dobrot a samozřejmě nezbytné „taktické oblečení“ - jak můžete posoudit sami :-)

Po roce naplněném hromadou práce, množstvím výcviků a dalších aktivit, jsme se rádi vydali na střelnici za srandou, relaxem a trochu jiným zážitkem než obvykle... Doufáme, že na vás z fotek dýchne něco z této atmosféry a i vy se na chvilku uvolníte :-)

A co že jsme s sebou měli za arzenál?

Z dlouhých zbraní to bylo duo útočných pušek – Sa-58 „ MPI upgrade“ s doplňky B&T včetně tlumiče a pěkně osazená AR-15 – a k nim malý samopal Brügger & Thomet TP9 (samonabíjecí verze) s kolimátorem Aimpoint Mico T1 v ráži 9 mm Luger. Ten nás nadchnul, přestože jsme ho někteří nedrželi v ruce poprvé. Od B&T jsme vyzkoušeli granátomet LL-06, tedy variantu určenou pro střelbu nesmrtícími gumovými střelami ráže 40 mm.

Z krátkých zbraní jsme otestovali horkou novinku na českém trhu – pistoli Springfield XD-M v ráži 9 mm Luger a vystřelili jsme si i z perkusní pistole Kentucky (zn.Davide Pedersoli). Absolutní a zaslouženou hvězdou dne se však stal Glock 18, tedy plně automatická pistole střílející dávkami, navíc s tlumičem B&T!


V tomto roce jsme oslavili 10 let fungování Akademie Aegis a tak bychom rádi upřímně poděkovali všem vám, našim přátelům, nejen za přízeň a spolupráci v roce 2009, ale taky za celou tu dlouhou dobu, kterou nás provázíte a podporujete. Díky!

Poděkování patří i našim nepřátelům, konkurentům a všem ostatním, díky nimž nezůstáváme stát na místě a zlepšujeme naši práci. Držíme směr, kterým jsme se před lety vydali a hodláme i nadále.


Přejeme vám klidné prožití Vánoc a do Nového roku hodně síly a vůle překonávat překážky na cestě...

PF 2010




autor: Akademie Aegis datum: 31.12.2009