Akademie AEGIS

 

Vybíráme : (4.) Doplňky a užitečné pomůcky k obranné zbrani


doplnky Dnešním dílem (zatím) završíme náš miniseriál. Máme zbraň, vhodné pouzdro, střelivo na nošení i na trénink a zbývá říci si několik tipů na doplňky a další vybavení.


Nepodlehněte mánii

První velkou oblastí možných úprav, výměn a doplňků jsou úpravy zbraně samotné. Možností je mnoho, od výměny jednotlivých dílů, ovládacích prvků, mířidel atd. až po ladění mechanizmu zbraně za různým účelem. Druhým směrem je pořízení věcí, které nějakým způsobem můžou souviset s použitím zbraně v sebeobraně nebo zvyšují efektivitu takovéhoto použití a lze je mnohdy použít i v běžných každodenních situacích nebo mají své místo při tréninku na střelnici.
Protože jsme celý miniseriál směřovali ke zbraním nošeným na sebeobranu, zůstaneme u nich i nyní.
Žádná z úprav, kterou na zbrani provedeme, nesmí snižovat použitelnost zbraně pro skryté nošení, o omezení bezpečnosti ani nemluvě. Každou, zvlášť nevratnou změnu bychom si měli dobře promyslet. Základem je odolat lákadlům reklamy a nepodlehnout pocitu, že když si koupíme „tu novou stříbrnou věc“, tak to bude konečně střílet úplně samo. Zvláště ze začátku je vhodnější investovat prostředky do tréninku, střeliva atd. Přestože navádím k mírné zdrženlivosti, mnoho doplňků může skutečně být přínosem a zlepší užitnou hodnotu obranné zbraně.

Více informací je v rozšířených popiskách jednotlivých fotografií v galerii. »»



Vyšlo tiskem ve Zbraně & Náboje 8/2004

Vybíráme : (1.) Zbraň
Vybíráme : (2.) Ráži (obranné) zbraně a střelivo na nošení
Vybíráme : (3.) Pouzdro na skryté nošení zbraně


autor: Aleš Vondráček datum: 15.02.2006