Akademie AEGIS

 

Fotogalerie kurzů K8 a K9


Ve dnech 13. a 14.května 2006 jsme pořádali historicky poprvé nové specializované kurzy nazvané „Týmová spolupráce“ (kurs K8) a „Skryté nošení“ (K9) a přinášíme vám malou „ochutnávku“ v podobě několika fotografií z těchto kurzů.

Kurz K8 „TÝMOVÁ SPOLUPRÁCE“

Kurs „Týmová spolupráce“ je zatím nejvyšší a nejnáročnější z kurzů, které pořádáme. Je určen pouze pro vybrané vyspělé střelce s nejvyššími bezpečnostními návyky, kteří prošli pistolovými kurzy K1, K2 a K3.
Kurs má dva cíle, kromě základního tématu, tj. nácviku komunikace a koordinace dvojice v různých situacích a prostředích (prohledávání prostoru, překonávání dveří, rohů atd., řešení situace při napadení automobilu, týmové drily…) vede jeho absolvování ke zvyšování psychické odolnosti střelce při řešení krizových situací.
Obsah je volen tak, aby byl přínosem nejen pro např. členy ozbrojených složek nebo bezpečnostních agentur, ale i velmi vhodný pro civilní použití. Neskrýváme, že jsme si vzali inspiraci ze zkušeností našich přátel z amerického výcvikového střediska Tactical Defence Institute v Ohiu (kurs „Partner Tactics“), kteří zde pro nás pořádali instruktorský kurz v létě r.2004.

Kurz K9 „SKRYTÉ NOŠENÍ“

Kurs „Skryté nošení“ byl sestaven na základě poptávky vás, účastníků kurzů. Přináší více drilu základních technik a tím vhodně navazuje na kurs K1 „Základy obranné střelby“ a je např. dobrým mezistupněm mezi K1 a K2 .
Podrobně rozebírá různé způsoby skrytého resp. utajeného nošení zbraně (opasková, podpažní a jiná pouzdra, křížové tasení…) a více se věnuje technikám tasení z různého oblečení (bunda-vesta, svetr-mikina atd.).
Samostatný blok je věnovaný nošení a tasení zbraně z ledvinky, tasení v sedě atd. V kurzu se mimo jiné probírají zásady profesionálního skrytého nošení, volba oblečení, různé „triky“ které vám zjednoduší „život se zbraní“. Samozřejmostí je ukázka mnoha druhů a typů pouzder, které doporučujeme.

O aktuálních termínech nejen těchto kurzů (stejně tak o jiných novinkách a aktualitách) se dozvíte prostřednictvím našeho webu nebo emailu, pokud se registrujete pro odběr „Novinek (na titulní straně).

S pozdravem
AEGISTEAM – Aleš Vondráček a Martin Hradecký

autor: Aleš Vondráček datum: 05.06.2006