Akademie AEGIS

 

Aegis ani v zimě nespí… aneb Štědrý den na střelnici


stedry_denI když je zimní (tedy letos zatím jen podle kalendáře…) období časem, ve kterém se kurzy na venkovní střelnici nepořádají, neznamená to, že se nic neděje. Naopak. Kromě několika naplánovaných kurzů „Světlo a tma“ využíváme klidnějšího období pro svůj vlastní trénink, „ladění“ obsahů a metodiky kurzů a také testování a zkoušení nových věcí. Možná to někomu tak nepřipadá, ale i my potřebujeme trénovat a udržovat se.

Stalo se tradicí, že vyrážíme 24.12. na střelnici… a věříme, že nás proto za úchylné nepovažujete : -) I letos jsme strávili příjemný den na střelnici Chloumek a mimo to, že jsme si pěkně zatrénovali s puškami i pistolemi, udělali jsme i něco „práce“, která se časem odrazí v testech a článcích na našem webu a také ve Zbraních a Nábojích . Na čem pracujeme?
  • Dlouhodobým testem prochází samonabíjecí puška Steyr AUG-Z v ráži .223 Rem., kterou máme k dispozici již několik měsíců a i na Štědrý den byla s námi. Zajímavé je porovnání např. se zbraněmi AR-15.

  • Jako 5.11 Tactical Test Team máme první v ČR k vyzkoušení novinku pro rok 2007 – rukavice 5.11 Tactical series. Sada rukavic obsahuje několik různých typů. Jsou mezi nimi jak taktické nomexové rukavice různé délky, tak např. zimní zateplené nebo s kevlarovým vyztužením proti prořezu. Některé typy jsme vyzkoušeli při střelbě z krátkých i dlouhých zbraní.
    Více informací zatím zde.
  • Po delší době se na našem trhu opět objevilo signální střelivo (světlice) do brokovnic. Jedná se o německou výrobu, označení v ráži 12/70 je ZINK 529 (v ráži 16/70 je to Zink 530). Balení obsahuje 6 kusů ve třech barvách (3x2ks). Jednotlivé náboje jsou podle barev zepředu označené písmeny: W – bílá barva, R – červená, G – zelená. Výrobce udává výškový dosah cca 80 metrů a dobu hoření 5-7 vteřin. Jak jsme mohli vyzkoušet, údaje odpovídají realitě celkem přesně. Je tedy např. možné vystřelit nad úroveň stromů nebo budov. Světlice se „rozsvítí“ téměř okamžitě po opuštění hlavně, zkoušeli jsme převážně střelbu vzhůru pod úhlem 45-60 stupňů.
  • Již déle než měsíc zkoušíme norské oblečení zn. DOVREfjell a měli jsme ho na sobě i nyní na střelnici. První dojmy se nám postupně potvrzují i v různých prostředích a povětrnostních podmínkách.


Akademie obranné střelby AEGIS Vám přeje mnoho úspěchů v roce 2007.

Děkujeme Vám za přízeň, kterou nám dlouhodobě prokazujete a těšíme se na Vás v novém roce. I do příští sezóny pro Vás připravujeme několik novinek… Nechte se překvapit : -)



autor: Aleš Vondráček datum: 29.12.2006