Akademie AEGIS

 

Výcviky Akademie AEGIS pro ozbrojené složky v roce 2007


I v roce 2007 se Akademie AEGIS podílela na výcviku u několika skupin z různých ozbrojených složek. Mimo již tradiční spolupráce s Celní správou ČR a Vězeňskou službou ČR proběhlo například specializované střelecké školení pro příslušníky Městské policie Rumburk. Několikadenní výcvik byl zaměřen na sjednocení celkového konceptu střelecko taktické služební přípravy, který zahrnoval bezpečnou manipulaci, základní i pokročilé střelecké dovednosti s přihlédnutím na reálné použití služební zbraně.


V rámci rozšiřování nabídky výcviků pořádala Akademie AEGIS také Kurz použití teleskopického obušku pro vybranou skupinu příslušníků pohotovostního oddělení Vojenské policie AČR. Tento kurz byl celkově koncipován pro použití teleskopického obušku jako účinného moderního služebního prostředku specificky pro potřeby dané ozbrojené složky.
Bylo probíráno např. nošení, tasení a správný úchop teleskopického obušku - dále pohyb se zbraní, kryty, údery a samozřejmě i odváděcí a znehybňovací techniky. Vojenští policisté byli také seznámeni se základními principy obrany proti krátké tyči či teleskop.obušku.

autor: Aleš Vondráček datum: 09.11.2007