Akademie AEGIS

 

Sebeobrana a boj zblízka


Instruktoři: M. Hradecký
Podmínky účasti: ne
Délka kurzu: 1 den


Akademie AEGIS nabízí také kurzy sebeobrany a boje zblízka, které provádí formou intenzivních seminářů. Cílem těchto seminářů je prakticky i teoreticky seznámit účastníky se základními principy sebeobrany a boje zblízka a v rámci možností je tak připravit na adekvátní řešení krizové situace.

Při vytváření celkového konceptu výuky bylo bráno v úvahu, že v současné době jsou mnohé bojové systémy již zastaralé a také i fakt že některé styly jsou až příliš sportovně orientované. Proto náš výcvik obsahuje nejen různé bojové techniky a fyzickou průpravu, ale i taktické a psychické řešení konfliktní situace. Nesnažíme se o propagaci některého stylu či o dosažení vysoké sportovní úrovně.

Jde nám o konečný výsledek, tj. zvítězit nad útočníkem a přežít ve zdraví potencionálně nebezpečnou situaci.

Výuku vede instruktor MARTIN HRADECKÝ, který tuto specializaci dlouhodobě externě vyučuje např. v řadě útvarů Policie ČR nebo Armády ČR.

Obsah kurzu:

V rámci výcviku jsou používány různé pomůcky jako například lapy, boxerské rukavice, suspenzory, přilby či celé ochranné „brnění“. Využíváme také tzv. BOBa (Body Oponent Bag).

Tam, kde ostatní bojové systémy končí, my začínáme. Snažíme se vycházet z nedostatků ostatních stylů a velmi reálného pohledu na možné krizové situace. Všechny námi vyučované metody a techniky jsou snadno naučitelné a použitelné. Naše heslo je - maximální účinnost při použití minimálních prostředků.

TERMÍNY >>


datum aktualizace: 03.12.2007