Akademie AEGIS

 

Kurs boje s chladnými zbraněmi – Nůž


Instruktoři: M. Hradecký
Podmínky účasti: ne
Délka kurzu: 1 den (začátek v 8,30hod., konec 16-17hod.)


Chladné zbraně se staly důležitou a neoddělitelnou součástí kulturního dědictví téměř všech národů celého světa. Nůž je již od pravěku nepostradatelným pomocníkem člověka. Slouží nejen jako nástroj, ale zároveň i jako účinná a nebezpečná zbraň. Jedním z důvodů zachování nože jako bojového prostředku do dnešní doby je jeho relativně jednoduché používání a snadná dostupnost. Zbraně jako nůž nebo dýka bývaly ve výbavě snad všech válečníků po celém světě. Například severoameričtí indiáni, japonští samurajové, středověcí evropští rytíři, ale i bojovníci z Afriky, Malajsie či Číny – ti všichni používali v boji různé dýky nebo nože. I v dnešní moderní době je takřka každá armáda světa vybavena bodáky nebo útočnými noži. Své místo si tento bojový prostředek „vydobyl“ i u většiny elitních a protiteroristických jednotek.

Výuku vede instruktor MARTIN HRADECKÝ, který tuto specializaci dlouhodobě externě vyučuje např. v řadě útvarů Policie ČR nebo Armády ČR.


Obsah kurzu:
Potřebné vybavení:

V rámci výcviku jsou používány různé pomůcky jako například cvičné (tréninkové) nože, ochranné brýle, rukavice, atp. Všechny námi vyučované metody a techniky jsou snadno naučitelné a použitelné. Naše heslo je, tak jako u kurzů sebeobrany a boje zblízka - maximální účinnost při použití minimálních prostředků.

TERMÍNY >>


datum aktualizace: 03.12.2007