Akademie AEGIS

 

Martin Hradecký

Martin Hradecký patří k lidem, jejichž zájem o bojová umění a zbraně přerostl po letech tvrdého tréninku v profesi, kterou se dnes živí. Bojovým uměním se věnuje od roku 1987 a dodnes aktivně cvičí. Od roku 1991 působí v oboru komerční bezpečnosti a pracoval pro řadu nejen tuzemských, ale i zahraničních bezpečnostních služeb. Po jisté době se Martin specializoval na osobní ochranu a činnosti s tím související.


MHBěhem své kariéry osobního strážce zajišťoval ochranu například vrcholným podnikatelům, hvězdám showbusinessu nebo managementu různých velkých obchodních společností. Několikrát také působil v ochranných týmech politiků či diplomatů. Díky své externí spolupráci pro velvyslanectví státu Izrael v České republice (podílel se na osobní ochraně diplomata a jeho rodiny) měl příležitost nejen spolupracovat s profesionály v oboru bezpečnosti, ale i vyzkoušet si a trénovat originální systém izraelské instinktivní střelby a taktiky. Časem si i nadále rozšiřoval obzory a účastnil se celé řady kurzů a specializovaných výcviků, a to převážně v oboru osobní ochrany, boje zblízka, střelecké a taktické přípravy, použití chladných zbraní, pyrotechnické prevence, atp. Školili a cvičili ho nejen specialisté a instruktoři z České republiky, ale i odborníci z USA, Ruska, Izraele a Velké Británie.

Do základů střelby obecně ho už v dětství zasvěcoval jeho otec – bývalý sportovní střelec. Dále prošel standardním výcvikem v armádě při vojenské základní službě. Na jeho dráze střelce a později také instruktora mu pomohlo několik lidí, ale nejvíce asi mnohaleté intenzivní střílení a trénování s kpt. Mgr. Pavlem Černým – policejním instruktorem-specialistou (s Pavlem Černým Martin spolupracoval mj. i na knize „Manuál obranné střelby“). Martin se časem intenzivně věnoval (samozřejmě pod odborným dohledem) i střelbě z dlouhých zbraní – útočná puška, brokovnice a odstřelovací puška. Zaměřil se rovněž na pedagogickou činnost a dodnes se řídí heslem, že nestačí jen znát a ovládat, ale i umět naučit.

V rámci výukové činnosti se Martin nespecializuje pouze na střeleckou a taktickou přípravu, ale vyučuje také sebeobranu, boj zblízka a zacházení s chladnými zbraněmi – použití teleskopického obušku a boj s nožem. Řadu let se Martin jako jeden z instruktorů agentury SKATACH podílel na výcviku několika specializovaných útvarů Policie ČR, Vězeňské služby ČR, Celní správy ČR a Vojenské policie AČR. Instruktoři firmy SKATACH - mimo kurzy pro městské strážníky - dále vyškolili také pracovníky mnoha soukromých bezpečnostních agentur a několik týmů osobních strážců.

Za svou asi nejprestižnější výcvikovou činnost Martin pokládá dlouhodobou externí spolupráci s Útvarem rychlého nasazení PČR (ÚRNA) a Útvarem speciálních operací Vojenské policie AČR (SOG). Martin obě tyto specializované protiteroristické jednotky školil v řadě různých dovedností.

Martin se dodnes mimo výcviků několikrát do roka účastní bezpečnostních projektů coby osobní strážce nebo speciální poradce. V současné době také testuje různé výrobky – převážně zbraně a spolupracuje s časopisy Zbraně a náboje a Bojová umění-Fighter´s magazin.

Mimo to, že je Martin certifikovaným Instruktorem STŘELECKO-TAKTICKÉ PŘÍPRAVY je také držitelem:

Instruktoři Aegis.


datum aktualizace: 04.12.2007